Tanári kar

A tanar.txt fájl egy iskolában valaha tanító tanárok névsorát, a tanárok szaktárgyait, a kezdés és kilépés évét tartalmazza. Az egyes adatelemeket tabulátor választja el. A feladatok megoldását a zárójelben megadott néven mentse!

 1. Készítsen adatbázist tanarok néven! Töltse be az adatokat a tanar.txt fájlból és mentse a táblát adatok néven! A betöltéskor adjon egyedi azonosítót a táblához, és állítsa be, hogy ez kulcs legyen! A forrásállomány a mezőneveket tartalmazza.

  adatok (azon, nev, szak, mettol, meddig)
  azon egyedi azonosító (kulcs),
  nev tanárok neve (szöveg),
  szak tanár szakjainak megnevezése (szöveg),
  mettol belépés éve (szám),
  meddig kilépés éve (szám)!


 2. Lekérdezésben gyűjtse ki azon tanárok nevét, akik 1986-ban vagy 1987-ben kezdtek az iskolában tanítani! (01_kezd)
 3. Gyűjtse ki azon tanárok nevét és szaktárgyait, akik matematika tantárgyat tanítottak (a többszakos tanároknál minden szak fel van sorolva)! Anélkül, hogy megjelenítené, rendezze a kiírást a belépés éve szerinti növekvő sorrendben! (02_mat)
 4. Adja meg lekérdezéssel azon tanárok neveit, akik több szakot is tanítottak az iskolában. A szakok a felsorolásba egymástól a kötőjel ("-") karakterrel vannak elválasztva. (03_tobbszak)
 5. Számítsa ki, hány évet tanított egy-egy tanár az iskolában! Adja meg a tanár nevét, szakját és az iskolában eltöltött időt! (04_ido)
 6. Adja meg az iskolában leghosszabb ideig dolgozott tanár nevét és az iskolában eltöltött éveinek számát! (05_leg)
 7. Adja meg, hogy hány doktori címmel rendelkező tanár tanított az iskolában! (06_dr)
 8. Készítsen jelentést, mely megadja, hogy a '80-as években kik kezdtek tanítani az iskolában! A jelentésben évek szerinti bontásban jelenjenek meg a tanárok nevei és az általuk tanított tantárgyak! Egy-egy éven belül a tanárok nevei ABC sorrendben jelenjenek meg! (07_nyolcvanas)